Противокристализационна добавка за дизелово и бензиново гориво- концентрат.

Може да се използва и като антигел.

Когато околната температура падне под 0 градуса по C, водата в горивото замръзва и  блокира работата на горивният  филтър, горивопроводите,дюзите и помпата.

При използването на колата ви в суров зимен ден с  лятно гориво, наличието на бутилка (жидкост-и) ще ви спести  риска да замръзне горивото по средата на магистралата. Всичко, от което се нуждаете, е да изсипете нужното количество течност в резервоара.

Преимущества:

-Предотвратява отделянето и залеждането на попаднала вода в горивото.

-Възпрепятства обледеняването на карбуратора и горивните филтри.

-Улеснява стартирането на двигателя в студено време.

-Не понижава октановото число на бензина и цетановото на нафтата.

-Много ефективна при резки понижения на температурите.

Механизъм на действие:При добавяне на течност „И“ към горивото се осигурява повишена филтруемост, която остава до температури от -50ºС. Това увеличава разтворимостта на ледените кристали в горивото и при вода в горивото, смесено с добавката се образува разтвор, който се характеризира с ниска температура на замръзване. В условия на резки температурни спадове течност „И“ предотвратява образуването на кондензат на дъното на резервоарите за гориво. Резултатът от неиното действие е емулгирането на въглеводороди, съдържащи се в горивото, с алкохолни разтвори. По този начин водата се свързва с горивото и не образува тапи в горивната система.

Икономична -1 литър за 500 литра гориво

Излейте в резервоара преди зареждане на гориво в съотношение: 20мл. на 10 литра гориво.

Разфасовка:1 литър