API : SL / CF
ACEA A3/B3-01, MB 229,1

РЕВОЛЮЦИОННО НОВО ЕНЕРГО И РЕСУРСОСПЕСТЯВАЩО МОТОРНО МАСЛО

На 10 август 2021 г. Русия беше домакин на 7 -ата международна награда „Иновативен продукт на годината“, която се провежда успешно в 40 държави в продължение на 30 години.
Иновативен продукт на годината ”е най -голямото световно състезание за иновации в производството на продукти и услуги в различни области и сфери на дейност, иновативни услуги, иновативни програми и иновативни решения. Основан преди 30 години във Франция, сега Продукт на годината се провежда в 40 страни по света с една цел: да покаже най -добрите иновации в различни области на пазара на своята страна и да възнагради производителите за качество, уникалност и иновации.

Носителите на международната награда „Иновативен продукт 2021“ са:

Марка: 3TON

За създаването на линия от съвременна автохимия с уникална РИВД технология – реагент с избирателно-въстановително  действие.
Всесезонното двигателно масло LUXE GOLD с реагент с избирателно- въстановително действие ( РИВД , патент за изобретение номер 2380246 )

Линк-https://www.freepatent.ru/patents/2380246

Подходящо за бензинови и дизелови двигатели с турбо и атмосферно пълнене, работещи в широк диапазон . РИВД попада в зоната на триене ,запълва неравности като се вгражда в металната повърхност.Подобрява нейните физични и механични свойства. Възстановява и изравнява компресията в цилиндрите,следователно увеличава КПД на превозното средство .Намалява шума и разхода на масло в двигателя.

  • РИВД:
  • Запълва микро-пукнатини и драскотини, възстановява детайлите до номинален размер.
  • Образува високоякостно и устойчиво на механично износване покритие върху триещите се повърхности.
  • Удължава живота на двигателя до три пъти.
  • Намалява разхода на масло,гориво и изравнява компресията в цилиндрите,като същевременно я повдига с до няколко атмосфери.
  • Запазва си ефекта до  100 хиляди км.в зависимост от начина на експлоатация.
  • При регулярно прилагане,значително  увеличава междуремонтният пробег.
  • Препоръка-Преди смяна на маслото да се направи 5 минутна промивка на двигателя с  3ton-ТМ 301

Плътност при 20 ° C , макс : 0,880 g/cm3
Кинематичен вискозитет при 100 ° С : 12.5 – 16.3 mm2 / с
Точка на течливост не по-голяма : -30 ° C
Сулфатна пепел , не повече от 1,5%
Разфасовка- 1 л , 4 л