Телефон за поръчки 0898 555 030

Технически спрейове

 • Благодарение на подобрената формула на активната пяна, ефективно почиства упоритите замърсявания. Премахва петна и възстановява загубения цвят. Създава проникващ слой пяна, който остава на повърхността, не абсорбира и не се оттича, което ви позволява да почиствате седалките, тапицерията на вратите,тавана и пода. Освежава и ароматизира въздуха. Код - TC-541 Вместимост - 520 мл
 • Където други-аналогични продукти не могат да ни помогнат,остава да пробваме ТЕЧЕН ГАЕЧЕН КЛЮЧ с молибден Изключително ефикасен продукт.Използва се широко в автосервизите и бита. Проектиран за ефективно разделяне на ръждясали и залепнали части на крепежни елементи, без да ги поврежда. Може да се използва за смазване на скърцащи панти, пружини,ключалки, включително в ежедневието. Прониквайки в дълбочина в пролуките между частите, омекотява и разтваря ръждата, като бързо възстановява подвижността на резбовите връзки. Измества влагата, като предпазва от повторна корозия. Съдържащият се в състава молибденов дисулфид образува тънък филм, осигуряващ максимална защита на контактуващите елементи, намалявайки триенето. Разфасовка - 335 мл.
 • Изчерпан
  3ton ТС-552 Професионалният спрей с активна пяна е иновативен декарбонизатор  за почистване на компресионни бутални пръстени(сегменти), клапани, всмукателен тракт и горивна камера .Също може да се почиства:EGR клапа,турбо и детайли от алуминий,стомана и чугун. Предимства: Намалява консумацията на масло и освобождава сегментите.Намалява отделянето на вредни емисии. Разтваря високо въглеродните отлагания.

  1. Стабилна активна пяна

  Благодарение на 360 градусовата дюза,пяната се раздува равномерно навсякъде ,като извършва контакт и с горната част на горивната камера.Утаява се по-бавно и следователно въздейства на отлаганията по-дълго.

  2. Обработка по формула 5 * 5

  Максимална ефективност на почистване се постига чрез третиране на цилиндрите 5 пъти за 5 минути. Общо време за обработка: около 30 минути.

  3. Икономичност

  1 бутилка от 400 мл е достатъчна за 12-20 цилиндъра.в зависимост  кубатурата на двигателя Например, да обработите: 3 четирицилиндрови или 2 шестцилиндрови двигателя

  Инструкция за употреба:

  За почистване на  горивната камера

  1. Загрейте двигателя до работна температура.Развийте запалителните свещи-за бензин или подгревни или дюзи за дизел.Откачете датчика за регулиране на запалването и комутатора.Нагласете буталата в средно положение.
  2. Напръскайте добре състава през отвора на свещта, докато се напълни  с пяна.
  3. Оставете състава да реагира с отлаганията за 5-7 минути, след което повторете стъпки 2 и 3. Препоръчват се 5 повторения.
  4. Изпомпете остатъците от състава с примеси с помощта на шлаух и спринцовка, издухайте го със сгъстен въздух.
  5. Покрийте всички отвори на свещите с парцал, за да предотвратите пръските да попаднат върху боята.
  6. Завъртете двигателя със стартера за 3-4 пъти по  3-4 секунди с натиснат докрай педал на газта.
  7. Инсталирайте всички запалителни свещи,,кабели и бобини.
  8. Стартирайте двигателя и го оставете да работи за 5-10 минути. От изпускателната тръба може да излезе повече от обичайното-гъст дим. Необходимо е да се увеличат оборотите на двигателя няколко пъти до 3000-4000 об / мин, докато димът намалее.
  9. При силно замърсени двигатели се препоръчва процедурата да се повтори след 10 хиляди км.
  10. След това е силно препоръчително  да смените двигателното масло и филтъра. За да предпазите и възстановите ДВГ от износване, препоръчваме да използвате Металоплакираща добавка за двигател: 3ton TM-105 Пламет(Plamet)

  За почистване на всмукателния колектор

  1. Загрейте двигателя до работна температура, разкачете пластмасовата част на всмукателния колектор.
  2. Препоръчва се обработваемите клапани да се поставят в затворено положение.
  3. Напръскайте състава във всмукателния колектор на главата на цилиндъра, докато се напълни напълно с пяна.
  4. След като пяната се утаи, оставете състава да реагира със саждите за 5-7 минути, след което повторете стъпки 3 и 4. Препоръчват се 5 повторения.
  5. Отстранете остатъците от примесите с парцал, след което издухайте колектора със сгъстен въздух. Избягвайте контакт с кожата, очите, лигавиците.
  6. Сглобете отново всмукателния колектор, след което се препоръчва и почистване на горивната камера.
  Използвайте спрея при температура,не по–ниска от +10°C 400мл.  
 • Изчерпан
  Преобразувател на ръжда с цинк. Rust solvent Zn+   Предназначен да модифицира корозията и ефективно да защитава  повърхностните детайли на автомобилите, строителни метални  конструкции, навеси и покриви, тръби, водопроводни тръби, газопроводи, мостове,хидротехнически съоръжения, кейове и платформи, строителни машини, железопътния транспорт, селскостопанска техника и други метални изделия, експлоатирани в агресивна промишлена атмосфера в умерен, тропически и студен климат.Активните цинкови йони стъпват в реакция с ръждиви продукти,модифицират ги  и преобразуват железния оксид в устойчив на корозия металоорганичен слой.Върху него може да се нанася грунд, боя или друго функционално покритие. Наличието на активни цинкови йони дава възможност за допълнителна защита на повърхността,като се удължава срока на експлоатация на металните повърхности. По информация от клиенти,превъзхожда по ефективност всички аналози на пазара. Указания за употреба: Преди да нанесете е необходимо,да премахнете ронливият слой ръжда,смазка или др.замърсявания.Разклатете и нанесете в 2 слоя на чиста и обезмаслена повърхност при температура на окръжаващата среда не по-ниска от +10° C.След обработка с ръждопреобразувателя,преди да нанесете боя, металната повърхност може да се измие с вода и подсуши.Боядисването трябва да стане в рамките на същия ден а повърхноста да е суха. Разфасовка: 550мл.  
 • 3ton-ТС-569 Спрей-Медна смазка Copper grease Високотемпературна(термоустойчива)  полусинтетична смазка с високо съдържание на мед и  инхибитори на корозията.Осигурява ефективно смазване на болтове, панти, спирачни апарати, главини, резбови съединения, клеми за акумулатори и др.Противозадирната смазка се използва за предотвратяване на заклинване на силно нагряти метални повърхности. Елиминира скърцането на спирачните механизми. Използва се  за обработка  на не-работни повърхности на спирачните накладки, свързващи части на изпускателната система,запалителни свещи,фитинги, винтове,шарнири,плъзгащи шини,стоманени въжета,вериги и др. Запазва си дълготрайният ефект на смазване при температури от -40 ° С до + 1100 ° С .Предпазва от корозия части, които са изложени на агресивни киселини, соли и алкални разтвори. Разфасовка: 520 мл.
 • Изчерпан
  3ton TC-575 Консервационен прей с цинк Tite seal undercoating with zing    Високоефективен антикорозионен материал на базата на цинкови съединения. Съдържанието на цинк в състава,предпазва от въздействието на електрохимичната корозия. Той се използва за защита на кухините (прагове, врати , щендери, странични елементи, и др.), както и за временна закрила на шасито и подкалниците. Може да се нанася директно върху ръждясала повърхност и върху предварително обработени повърхности  с консерванти.Много ефективен при третиране на точкови и други заварки.С 360 градусова дюза в комплект за нанасяне на трудно достъпни места. Указания за употреба: Разклатете за 1-2 минути и нанесете на суха и обезмаслена повърхност.Нанася се при температура на окръжаващата среда +10° C.Препоръчва се нанасяне на 2-3 слоя,като се изчаква както е указано по-долу. При необходимост от повторна обработка:Времето за изсъхване при температура 20° C-1,5-2 часа. Разфасовка:520 мл.
 • Изчерпан
  Висококачественна синтетична смазка на базата на частици от политетрафлуороетилен (PTFE) за универсална употреба.ПТФЕ има най-малкия коефициент на триене от всички твърди вещества Осигурява отлично смазване, проникване и защита от корозия за широк кръг от области, за битови и промишлени нужди. Предназначена е за ремонтни работи и поддръжка на плъзгащи лагери, валове,втулки,зъбни предавки, панти и други. Може да се използва за багери, трактори, камиони, подемни съоръжения и друга тежка техника. Работен температурен диапазон: -30 ° C до 180 ° C . Разфасовка:520 мл.
 • Изчерпан
  Най-новият продукт на базата на молибденов дисулфид (MoS2) е предназначен за възли от открит тип, които работят при високо натоварване.В комплект с дюза която пръска на 360 градуса, за нанасяне на трудно достъпни места Има висока адхезия към метални повърхности, показва отлични противозадирни и противоизносни свойства. Незаменим лубрикант за работа в замърсена с прах среда, мръсотия, влажност и високи температури. Използва се за смазване на ролки, въжета, верижни и зъбни предавки, плъзгащи лагери, брави, панти,карета,тегличи,лафети и др . След прилагане на смазката по триещите възли се образува защитен микрофилм,който изравнява работната повърхност. Значително намалява триенето и повърхностната температурата . Работи при всякакви метеорологични условия. Устойчив на вода,сол и  киселини. Работна температура: -30 º C до 180 º C. Разфасовка - 520 мл.
 • 3ton Очистител ел.контакти ТС-565 Предназначен, за премахване на мръсотия, масла,прах и други вещества, които се натрупват по повърхността на чувствителните електрически / електронни конпоненти. След нанасяне по повърхността леко се разтваря и премахва замърсяването. След това не се изисква допълнително почистване, изсъхва в рамките на няколко секунди, без да остави следа. Не уврежда метал, боядисани повърхности и пластмаса. Подходящ за употреба без да се разглобяват контактите. Разфасовка - 520 мл.  
 • Изчерпан
  СПРЕЙ  ТС-335 Един от най-продаваните артикули. Където други-аналогични продукти не могат да ни помогнат,остава да пробваме ТЕЧЕН ГАЕЧЕН КЛЮЧ Изключително ефикасен продукт.Използва се широко в автосервизите и бита. Благодарение на проникващите и смазващи свойства,спомага детайлите и механизмите да работят изправно и ефективно. Елеменира скърцането, отстранява влагата от металните повърхности, почиства  смоли, лепила и греси. Създава защитен филм против корозия. Прониква дълбоко в ръждата и освобождава ръждясали болтове и гайки. Отзиви на клиентите-Превъзхожда всички негови аналози. Разфасовка - 335 мл.
 • За въстановяване и защита.Професионална формула за висококачествено и бързо почистване и въстановяване на страничните повърхности на гумите и гумените лайсни . Ефективно разтваря и бързо премахва всички натрупани замърсявания , включително упорита мръсотия. Образува на повърхността ​устойчив полимерен филм , който и предава бляскав вид.Въстановява нейната структура,като прониква в гумените пукнатини и спира растежа им. Предпазва гумите от напукване и стареене.Незаменим инструмент за поддържане на автомобила в перфектно състояние. Разфасовка- 520 мл.
 • Изчерпан
  Специално произведен,за почистване на лаковото покритие и хромираните части на каросерията на автомобила от устойчиви замърсявания.С лекота почиства петна от нефт, битум, катран и следи от насекоми. Ефективен при отстраняване на следи от самозалепваща лента и автомобилни консерванти. Разфасовка- 520мл.
 • Универсален обезмаслител. Ефективно премахва масло, течност, мазнини и други замърсявания от спирачните дискове, барабани и накладки. Дава възможност за почистване без разглобяване. Елиминира свиренето и увеличава спирачната ефективност. Намалява загряването на отделните части на спирачните механизми. Може да се използва за почистване на клемите на кабелите и акумулатора. Не съдържа силикон и не оставя следи.Незаменим за висококачествено почистване и обезмасляване на метални повърхности. Икономичен разход. Разфасовка - 520 мл.
 • Създадена за ефективно смазване на жила на километражи, ръчни спирачки, съединителя и на газта, капака на двигателя и др. Идеален за намаляване на триенето и износването на частите и механизмите, предвидени без система за смазване:като- брави, панти и оръжия. Графитният лубрикант не оказва вредно въздействие върху боя, каучук и пластмаса.В комплект с дюза която пръска на 360 градуса, за нанасяне на трудно достъпни места. Разфасовка- 520мл.
 • Спрей- бяла литиева смазка има дълбоко проникващ ефект(в комплект с дюза която пръска на 360 градуса, за нанасяне на трудно достъпни места. Осигурява висококачествено смазване и дълготрайна защита срещу корозия при всякакви климатични условия . Предпазва скрепителните елементи(болтове и гайки) от корозия, която се образува от ниските температури и последиците от пътната сол(луга) . Значително увеличава надеждността на електрическото оборудване . Препоръчва се като универсална смазка за всички резбови съединения,лагери,панти,ключалки,шарнири,лостови механизми и др. Намалява триенето на металите .След нанасяне не протича,не се топи , не се отмива от вода и не замръзва. Разклатете добре преди употреба Разфасовка - 520 см³
 • Създаден е да подобри работата на двигателя. Ефективно разтваря смолисти образувания, масла,нагари и други вещества по външните и вътрешни части на карбуратора,като дроселови клапи,въздушни жигльори и др..Позволява бързо и ефективно почистване без разглобяване. Безопасен за кислородните датчици и катализатори. Възстановява мощността и подобрява работата на колата. Начин на приложение: На студен двигател,свалете въздушният филтър.Напръскайте карбуратора отвън и отвътре.Оставете автомобила на неутрална скорост и ръчна спирачка.Запалете двигателя и започнете да пръскате карбуратора отвътре,като постоянно подавате газ и не позволявате на колата да изгасне.Ако това се случи-запалете отново и продължете с почистването.При много студено време,сложете аерозола временно на стайна температура преди да го използвате. Разфасовка 520мл
 • Универсален, многофункционален аерозолен разтворител. Бързо и ефективно елиминира корозия, налепи, бои и лакове. 3Ton Супер разтворител на ръжда,може да се използва за всички видове механизми.Образува трайно покритие,като се предотвратява повторното възникване на ръжда. Разфасовка 520мл
 • Удобна и безопасна. Силиконовата грес е с много полезни приложения. Изработва се на базата на силиконово масло и примеси от други компоненти. Използвайте я в различни ситуации. Предотвратява дългосрочно скърцането при изделия от каучук,пластмаса,желязо. За какво се използва силиконовата смазка?Силиконовата смазка се използва в различни части на автомобила.Една от възможностите е да се използва при смазване на пластмасови и каучукови части, които са обект на триене. В крайна сметка, често сме раздразнени от звука на пластмасовото триене.Единствената възможност е да използваме силиконова смазка и да забравим за този ужасен звук завинаги. Също така, смазочното вещество на основата на силикон много добре актуализира цвета на пластмасата.Също е в състояние да предотврати замръзване на автомобилни ключалки, тъй като е устойчива на замръзване.Допринася за по-лесното отваряне на ключалките,поради факта, че тези продукти са силно проникващи и могат да стигнат до най-труднодостъпните места.Използва се и за обработка на уплътнения на прозорци и врати на кола,като предотвратява тяхното замръзване,залепване и стареене. Разфасовки: 335мл/520мл.
 • Предназначен е за бързо стартиране на бензинови и дизелови двигатели при много ниски температури на околната среда. Удължава живота на акумулатора. Съдържа смазващи и антикорозионни добавки за цилиндровата група. Начин на употреба:Разклатете флакона.Впръскайте в продължение на 1-2 секунди във отвора на въздушният филтър, всмукателният колектор или карбуратора. Веднага след това стартирайте двигателя. НЕ ПРЕВИШАВАЙТЕ КОЛИЧЕСТВОТО! Ако двигателят не запали, повторете максимум до 3 пъти. Разфасовка 520мл