Телефон за поръчки 0898 555 030

Добавка за спечени сегменти-АНТИКОКС

 • Спестява големи разходи за ремонт и спира разхода на масло. Разкоксовател на бутални пръстени(сегменти) Изключително ефективен. По време на изгаряне на горивото,в горивната камера се натрупва кокс.За да се справим с този проблем,ще ни трябва разкоксовател за маслени и компресионни сегменти,който да ги освободи от нагара.Ефективната съставка размеква отлаганията,като ги превръща в течна и гъста течност и им позволява да изгорят. След прилагане,може да не сменя маслото на двигателя,но е препоръчително.Безопасен за каталитичните преобразуватели , кислородни датчици и гумени уплътнения . Възстановява подвижността на буталните пръстени(сигменти) Повишава компресията и мощността на двигателя. Спира разхода на масло.   Начин на употреба -Загрейте двигателя до средна работна температура(около 60 градуса) и изгасете двигателя.Свалете запалителните свещи-за бензинов двигател,или подгревните , дюзите-за дизелов.Нагласете буталата в средно положение.През отвора на свещите налейте по равно в цилиндрите от разкоксователя-за 4 цилиндров двигател:по(110-115 мл.) .Завъртете ги на ръка(за осигуряване на парова фаза) и оставете течността да престои  10-12 часа.Свалете свещите и завъртете на стартер,като закриете отворите с кърпа(поради риск от попадане на пръски върху боята),за не повече от 3-4  секунди с натиснат докрай педал на газта(повторете 2-3 пъти)Поставете свещите и сложете кабелите.Сменете масло,маслен филтър и запалете двигателя.Възможно е в началото от ауспуха да излиза повече дим от нормалното. Задръжте на повишени обороти -до 2000 оборота в минута за 10-15 минути на място.   Внимание-По време на действието на разкоксователя,категорично е забранено запалването на двигателя,затова е най-добре да свалите и кабелите.Препоръка-след процедурата,да се замени двигателното масло и масленият филтър. При силно спечени сегменти може да се наложи повторна обработка.   Разфасовка -450 мл.
 • Изчерпан
  3ton ТС-552 Професионалният спрей с активна пяна е иновативен декарбонизатор  за почистване на компресионни бутални пръстени(сегменти), клапани, всмукателен тракт и горивна камера .Също може да се почиства:EGR клапа,турбо и детайли от алуминий,стомана и чугун. Предимства: Намалява консумацията на масло и освобождава сегментите.Намалява отделянето на вредни емисии. Разтваря високо въглеродните отлагания.

  1. Стабилна активна пяна

  Благодарение на 360 градусовата дюза,пяната се раздува равномерно навсякъде ,като извършва контакт и с горната част на горивната камера.Утаява се по-бавно и следователно въздейства на отлаганията по-дълго.

  2. Обработка по формула 5 * 5

  Максимална ефективност на почистване се постига чрез третиране на цилиндрите 5 пъти за 5 минути. Общо време за обработка: около 30 минути.

  3. Икономичност

  1 бутилка от 400 мл е достатъчна за 12-20 цилиндъра.в зависимост  кубатурата на двигателя Например, да обработите: 3 четирицилиндрови или 2 шестцилиндрови двигателя

  Инструкция за употреба:

  За почистване на  горивната камера

  1. Загрейте двигателя до работна температура.Развийте запалителните свещи-за бензин или подгревни или дюзи за дизел.Откачете датчика за регулиране на запалването и комутатора.Нагласете буталата в средно положение.
  2. Напръскайте добре състава през отвора на свещта, докато се напълни  с пяна.
  3. Оставете състава да реагира с отлаганията за 5-7 минути, след което повторете стъпки 2 и 3. Препоръчват се 5 повторения.
  4. Изпомпете остатъците от състава с примеси с помощта на шлаух и спринцовка, издухайте го със сгъстен въздух.
  5. Покрийте всички отвори на свещите с парцал, за да предотвратите пръските да попаднат върху боята.
  6. Завъртете двигателя със стартера за 3-4 пъти по  3-4 секунди с натиснат докрай педал на газта.
  7. Инсталирайте всички запалителни свещи,,кабели и бобини.
  8. Стартирайте двигателя и го оставете да работи за 5-10 минути. От изпускателната тръба може да излезе повече от обичайното-гъст дим. Необходимо е да се увеличат оборотите на двигателя няколко пъти до 3000-4000 об / мин, докато димът намалее.
  9. При силно замърсени двигатели се препоръчва процедурата да се повтори след 10 хиляди км.
  10. След това е силно препоръчително  да смените двигателното масло и филтъра. За да предпазите и възстановите ДВГ от износване, препоръчваме да използвате Металоплакираща добавка за двигател: 3ton TM-105 Пламет(Plamet)

  За почистване на всмукателния колектор

  1. Загрейте двигателя до работна температура, разкачете пластмасовата част на всмукателния колектор.
  2. Препоръчва се обработваемите клапани да се поставят в затворено положение.
  3. Напръскайте състава във всмукателния колектор на главата на цилиндъра, докато се напълни напълно с пяна.
  4. След като пяната се утаи, оставете състава да реагира със саждите за 5-7 минути, след което повторете стъпки 3 и 4. Препоръчват се 5 повторения.
  5. Отстранете остатъците от примесите с парцал, след което издухайте колектора със сгъстен въздух. Избягвайте контакт с кожата, очите, лигавиците.
  6. Сглобете отново всмукателния колектор, след което се препоръчва и почистване на горивната камера.
  Използвайте спрея при температура,не по–ниска от +10°C 400мл.